Svenska standup komiker – humor som underhåller medelålders publiken

19 april 2023 Julia Zsiga
Svenska standup komiker

editorial

Standup-komik har blivit en allt mer populär underhållningsform i Sverige och det finns många skickliga svenska komiker som uppträder på scener runt om i landet. I den här artikeln presenterar vi några av de kända svenska standup-komikerna och populära scenerna där de uppträder.

Svenska standup-komiker med stor talang

En av de mest kända svenska standup-komikerna är Özz Nûjen. Han är en före detta lärare som började med standup-komik på 90-talet och sedan dess har han varit en av de mest populära komikerna i Sverige. Han är känd för sin skarpa humor, som ofta handlar om samhällsfrågor och politik. Ett annat namn som är välkänt inom svensk standup-komik är David Batra. Han är känd för sin intelligent humor och sin förmåga att skämta om allt från kulturkrockar till sin egen familj. Han har uppträtt på flera svenska TV-program och har även turnerat runt i Sverige med sin humor. Andra svenska standup-komiker som har gjort sig kända är exempelvis Soran Ismail, som vann det svenska humorpriset ”Årets manliga komiker” 2012, och Mårten Andersson, som är känd för sin satiriska humor om svensk vardag.

image

Populära scener i Sverige

Standup-komik har blivit alltmer populärt i Sverige och det finns många scener runt om i landet där man kan uppleva live-underhållning från svenska komiker. Ett exempel är ”Raw Comedy Club”, som har varit en populär standup-scen i Stockholm sedan 2008. Scenen har haft flera av de mest kända svenska komikerna på sin scen, inklusive Özz Nûjen och David Batra. En annan populär scen är ”Lilla Teatern” i Göteborg. Scenen är känd för sin intima atmosfär och har varit en plats där många nya svenska komiker har fått sin start. Många av de mer etablerade komikerna uppträder också på scenen, vilket gör den till en populär destination för standup-älskare i Göteborg. Ett annat exempel är ”Hamburger Börs” i Stockholm, som har varit en etablerad scen för live-underhållning sedan 1904. Scenen har genomgått flera förändringar under åren och har nu även en standup-komik-klubb som har varit en populär destination för svenska komiker sedan den startades.

Sammanfattning

Standup-komik är en underhållningsform som har blivit alltmer populär i Sverige och det finns många skickliga svenska standup-komiker som uppträder på scener runt om i landet. https://www.bigbenstandup.com/svensk-stand-up/

Fler nyheter